Filter
 • Workshopavond in het inloophuis; Goede voeding hoeft niet veel te kosten

  Donderdagavond 19 januari om 19:30

  En…dat hoeft helemaal niet duur te zijn! Hoe u lekker kunt eten voor weinig geld, hoort, proeft en ziet u tijdens de workshop ‘Goede voeding hoeft niet veel te kosten’. Een initiatief van de gemeente Weststellingwerf om mensen met een beperkt budget inzicht te geven in het samenstellen van een goedkope en toch gezonde maaltijd.

  Wat kunt u verwachten?

  • De diëtist van Liv voeding- & leefstijladvies vertelt u alles over gezond en toch niet te duur eten;
  • Als er belangstelling is kan er nog een gezamenlijke...
 • Stichting Breuningslaan wenst u Prettige Kerstdagen en Gelukkig Nieuwjaar

 • NL DOET 2012

  Wat doet u op 16 en of 17 maart 2012?

  In veel dorpen, wijken, buurten en straten steken bewoners tijdens NL DOET samen de handen uit de mouwen. Zo heb je samen een leuke dag en het is mooi voor de wijk. Eén van de ideeën in de Breuningslaan is om tuintjes en delen van het openbaar groen een grote opknapbeurt te geven of om bloembollen te planten in het openbaar groen. Of hebben jullie ideeën voor de NL DOET dag in 2012? Neem dan contact met ons op of kom naar ons inloophuis.

 • Landelijke Opschoondag 2012

  De stichting Nederland Schoon organiseert op zaterdag 10 maart wederom de Nationale Opschoondag. De stichting Breuningslaan gaat hier aandacht aangeven. Heb je zin om mee te helpen, neem dan contact op met stichting Breuningslaan, p.a. Breuningslaan 98, 8471 ZT Wolvega.

   

 • Nieuwjaarsborrel

  Zoals ook elk jaar, is het een traditie om het nieuwe jaar in te luiden met een Nieuwjaarsborrel. Daarom nodigen wij iedereen uit om op zondag 1 januari vanaf 15.00 uur een glaasje champagne te komen heffen en te drinken op een gezond en voorspoedig 2012.

 • Oliebollen/knijpertjes bakken

  Het is een traditie om aan het eind van elk jaar oliebollen te bakken. De vrijwilligers van stichting Breuningslaan zullen ze dan ook dit jaar weer bruin gaan bakken. Naast de oliebollen en de appelflappen zullen er dit jaar ook knijpertjes worden gebakken. Voor een ieder die deze heerlijkheden willen proeven, kunnen op de laatste donderdag van het jaar (29 december) vanaf 15.00 uur terecht in het Inloophuis.

 • Samenwerking Vluchtelingenwerk

  6 november is er een koffiemiddag georganiseerd voor de coaches van Vluchtelingenwerk en hun contactpersonen uit de Breuningslaan. Het bestuur heeft verteld wat de mogelijkheden zijn om in het Inloophuis te gaan doen en samen hebben we gekeken naar nieuwe mogelijkheden. Er was belangstelling voor vrijwilligerswerk in de Groene Brigade en in de schoonmaak. Daarnaast zijn er twee buitenlandse dames die graag willen koken voor het Inloophuis. De vrijwilligers zijn benieuwd naar de gerechten en gaan graag in de leer bij deze dames. Peter Monen van Vluchtelingenwerk gaat elke dinsdagavond om 19.00 uur een conversatieavond organiseren in het inloophuis. Op deze avond kunnen mensen de Nederlandse taal oefenen. Er zijn nu eerst drie personen die zich hebben

  ...
 • Kerstbomen plaatsen

  Op 10 december (de eerste zaterdag na Sinterklaas) gaan we weer kerstbomen neerzetten met verlichting om de Breuningslaan tijdens de donkere dagen van december wat gezelliger te maken. Heeft iemand zin om bij ons team te komen, laat het ons weten, nieuwe mensen zijn van harte welkom. Wij beginnen om 9.30 uur.

 • NL Doet dag Maart 2011

   

  Deden jullie ook mee? Nee? Wij wel. En het was een groot succes. NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op 18 en 19 maart kan iedereen de handen uit de mouwen steken. De lente komt en dat is altijd de tijd voor een nieuwe start van activiteiten en verandering. In onze buurthuis was inderdaad ook veel werk te doen. Het lijstje met klusjes, dat we van Auke hebben...

 • Website

  Website Stichting Breuningslaan

  Vanaf december 2011 hebben we een nieuwe website. Ja, jullie hebben het gevonden. Op de pagina kun je het nieuws van onze stichting en van onze straat vinden. Alle activiteitenagenda’s, nieuws, voorstellen, bestuursnotulen etc. komen online. Dus deze nieuwsbrief natuurlijk ook. Op de website is ook een foto galerie waar je foto’s van onze activiteiten kunt vinden. Bijdragen van jullie zijn van harte welkom. Nieuws, foto’s, een agenda van inloophuis-activiteiten, eigen artikelen over de Breuningslaan, Wolvega, herinneringen etc. kunnen gemakkelijk een plaats krijgen op de...