Activiteiten

Regelmatige activiteiten

 

Stichting Breuningslaan wil een sterke ondersteuning geven aan de volgende activiteiten die de kern vormen van het beleid.

Koffiemomenten

                Koffiemomenten worden 8 keer per maand (woensdag en zondags) het gehele jaar door georganiseerd door vrijwilligers. De koffiemomenten zijn een ideale ontmoetingsplaats om met je buren een gesprek te hebben. Ideeën van de bewoners krijgen hier vorm en de agenda van de stichting wordt op informele toon vast gesteld. De koffiemomenten zijn er ook voor om problemen in de beurt te bediscussiëren.

Brunch

Elke 1e zondag van de maand wordt er een Brunch georganiseerd. Het idee van een brunch is een uitwerking van een koffiemoment. De Brunch is ideaal om nieuwe mensen, die voor de eerste keer kennis maken met de stichting en het Inloophuis, in een gezellige en informele sfeer te ontvangen.

 

Groene Brigade

De Groene Brigade is een kleine groep vaste vrijwilligers die om de 2 weken de tuinen van bewoners onderhouden. Van de bewoners wordt een kleine tegenprestatie verwacht. Als winteractiviteit maken zij nestkasten en voederplanken. Deze worden door de buurt verspreid. Jaarlijks worden de nestkasten onderhouden. De Groene Brigade was initiatiefnemer van de wijkschouw, waarin diverse zaken van achterstallig onderhoud naar voren kwamen.

“Goed in je vel” club

                De “Goed in je vel” club is een hechte groep, die één maal per week, haar yoga ontspanningsoefeningen doet in het Inloophuis.

De Eetclub

                De Eet en Kookclub in een nieuw jasje. Eén keer per maand op vrijdag gezamenlijk een smakelijke maaltijd eten.

 

Jaarlijkse activiteiten

 

Nieuwjaarsborrel

De Nieuwjaarsborrel zal plaats vinden op de eerste zondag van januari. De vrijwilligers van de brunch gaan dit verzorgen.

NL Doet dag.

De nationale klusdag, de NL Doet dag, is 16 en 17 maart. Het plan is om i.s.m. met de partners en Caparis een tuindag te organiseren om bijvoorbeeld de tuinen van bewoners op te knappen en bloembollen etc. in de openbare groenstroken te planten. Voor deze actie kan de stichting subsidie aanvragen bij het Oranjefonds.

Dag van de Breuningslaan

De Dag van de Breuningslaan zal plaats vinden begin juni. ´s Ochtend is er in het inloophuis een koffiemoment, ’s middags zullen er activiteiten voor kinderen plaats vinden en ´s avonds is er een buurt barbecue.

Burendag

De Burendag is op de derde zaterdag van september. Voor de Burendag kan er subsidie aangevraagd worden bij het Oranjefonds.

 

Kinderactiviteiten

Bij Pasen, de Dag van de Breuningslaan en Kerst gaan vrijwilligers een kinderactiviteit organiseren. Ook het organiseren van een kinderactie tijdens de nationale schoonmaakdag is een mogelijkheid.

Schoonmaak dag in de buurt

Elk jaar wordt op de derde zaterdag in maart de Nationale Schoonmaakdag gehouden. De bedoeling van deze actie is ten eerste de buurt schoner maken, ten tweede de mentaliteit veranderen, ten derde kan de gemeente van deze dag gebruik maken voor interactie tussen de mensen in de straat over het grof vuil en nieuwe oplossing van dit probleem.

Veiligheidsdag

Veiligheid is een belangrijk item. Zowel op straat als in huis is veiligheid belangrijk. Maar wat te doen bij brand als je in je slaapkamer staat op de 2e verdieping? En wat kun je doen om een inbraak te voorkomen? Daarom is het de wens van de stichting om samen met Politie Friesland en de brandweer een “veiligheidsdag” te organiseren.

Vrijwilligersuitje.

Dit jaar wordt, door de grote verschillen in leeftijd van de vrijwilligers, een georganiseerde reis naar een kerstmarkt geregeld als vrijwilligersuitje.

Kerstbomen plaatsen.

Om de donkere dagen rond kerstdagen en Oud- en Nieuwjaar een vrolijker en gezelliger straatbeeld te creëren plaatst de Groene Brigade elk jaar op de 1e zaterdag na Sinterklaas, met lichtjes versierde, kerstbomen in de Breuningslaan.

Knijpertjes en oliebollen bakken

Op donderdag 19 december vanaf 15.00 uur gaan een groot deel van de vrijwilligers knijpertjes, oliebollen en appelflappen bakken.